ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Στην Ελλάδα γεννήθηκε η φιλοσοφία. Ο Πυθαγόρας, ο Σόλων, ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ανέδειξαν την φιλοσοφία ως στάση ζωής. Μια στάση ζωής για την απόκτηση της αρετής. Η αρετή είναι Θείο δώρο. Τα δώρα όμως ανταλλάσσονται μεταξύ φίλων. Εάν ο άνθρωπος γίνει φίλος του Θεού και της Σοφίας του, θα γίνει Φιλό-Σοφος, και θα δεχτεί το δώρο της αρετής. Αυτό ήταν το ζητούμενο για τους Αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Την Κρητική γη θα επιλέξει ο Πλάτων προκειμένου να δημιουργήσει την Ιδανική Πολιτεία του. Την Κρητική γη θα επιλέξει στο τελευταίο έργο της ζωής του, τους Νόμους, για να δημιουργηθεί η Πολιτεία της φιλοσοφίας, η Πολιτεία της Αρετής. Βασικό του νομοθέτημα η καλλιέργεια της γης. Τα προϊόντα της γης χαρίζουν ζωή, και η ζωή είναι απαραίτητη για να υπάρξει φιλοσοφία.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Το δένδρο της ελιάς δεν αναπτύσσεται οπουδήποτε. Απαιτεί κατάλληλο έδαφος, ιδανικό κλίμα, ανάλογο υψόμετρο και μεγάλη διάρκεια ηλιοφάνειας. Προϋποθέσεις Θεϊκές-Divinus. Στο νησί του Μινωικού Πολιτισμού την Κρήτη, οι προϋποθέσεις αυτές βρίσκουν τον τέλειο συνδυασμό τους. Ο καρπός της ελιάς συλλέγεται από υπεραιωνόβια δένδρα που η ζωή τους ξεπερνά τα 500 χρόνια, και σε μερικές περιπτώσεις φθάνει και τα 800 χρόνια. Η συλλογή του καρπού πραγματοποιείται μόνο με τα χέρια, προκειμένου να αποφευχθεί ο παραμικρός τραυματισμός του. Με ιδιαίτερη φροντίδα θα τοποθετηθεί σε ειδικά διάτρητα καλάθια, ώστε η αναπνοή του να είναι αποτελεσματική. Από την στιγμή της συγκομιδής και σε διάρκεια μόλις οκτώ (8) ωρών οι ελιές μας βρίσκονται στο παραδοσιακό μας ελαιοτριβείο.

ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Ένα από τα πλέον σημαντικά στάδια για την παραγωγή του εξαιρετικά αγνού παρθένου ελαιολάδου, είναι αυτό της ελαιοποίησης του καρπού της ελιάς και πραγματοποιείται στο ελαιοτριβείο μας. Έτσι η προσοχή μας αλλά και η ευθύνη μας είναι ολοκληρωτικά δική μας υπόθεση. Στο στάδιο αυτό θα απομακρυνθούν με την βοήθεια νερού τα φύλλα του ελαιοδένδρου. Οι ελιές στην συνέχεια θα εισαχθούν στον μαλακτήρα και θα υποστούν ψυχρή έκθλιψη.

Η ψυχρή έκθλιψη στο συγκεκριμένο στάδιο είναι τεράστιας σημασίας, γιατί ο καρπός της ελιάς διατηρεί όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Υπάρχει βέβαια ένα μειονέκτημα το οποίο όμως εξελίσσεται σε πλεονέκτημα. Με την ψυχρή έκθλιψη μειώνεται δραματικά η παραγωγικότητα, σε σχέση με την θερμή έκθλιψη που εκτινάσσει ανοδικά την ποσότητα, αλλά καταβαραθρώνει την ποιότητα εξανεμίζοντας τα πλούσια συστατικά του καρπού. Έτσι διατηρούμε την μεγάλη πυκνότητα στο ελαιόλαδο μας, το άρωμα του είναι εξαιρετικά έντονο, η οξύτητα του ιδιαίτερα χαμηλή, μα κυρίως η γεύση του παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Οι καρποί της ελιάς θα παραμείνουν στον μαλακτήρα για περίπου πενήντα λεπτά της ώρας. Τα πρώτα δείγματα της παραγωγής θα υποστούν ανάλυση και οργανοληπτικό έλεγχο πριν την διαδικασία αποθήκευσης.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Όσο ευεργετικό είναι το φώς του ήλιου για την παραγωγή του καρπού της ελιάς, τόσο βλαβερό μπορεί να αποδειχθεί για το ελαιόλαδο. Μ ε ιδιαίτερη φροντίδα το εξαιρετικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο Divinus αποθηκεύεται σε ειδικές δεξαμενές, οι οποίες περιβάλλονται με μανδύα ψύξης-θέρμανσης και σε σταθερή θερμοκρασία 16 βαθμούς Κελσίου. Οι δεξαμενές παραμένουν μόνιμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στους οποίους η θερμοκρασία παραμένει αυστηρά μεταξύ 17 και 22 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε έναν προσεκτικά επιλεγμένο χώρο, πραγματοποιείται η τυποποίηση-εμφιάλωση του εξαιρετικά αγνού παρθένου ελαιολάδου μας. Με υψηλότατους κανόνες υγιεινής που ξεπερνούν και τις πιο αυστηρές οδηγίες της ΕΕ, πραγματοποιείται η εμφιάλωση. Χέρια πεντακάθαρα, χέρια σεβασμού, μα κυρίως χέρια αγάπης και προς το ελαιόλαδο μας και προς τον μοναδικό μας καταναλωτή, η όλη διεργασία πραγματοποιείται χειροκίνητα. Υπάρχει βέβαια και εδώ το μειονέκτημα της παραγωγικότητας, αλλά το πλεονέκτημα της παραγωγής μας με χειροποίητη φροντίδα δεν το διαπραγματευόμαστε.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Ένα Divinus εξαιρετικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο θα ήταν παραφωνία εάν δεν συνοδευόταν και από ανάλογη, καλαίσθητη Divinus συσκευασία. Με αυστηρή έρευνα αγοράς επιλέξαμε τα συστατικά συσκευασίας, απόλυτα φιλικά και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ειδικά επεξεργασμένο γυαλί από εργοστάσιο της Ιταλίας αποτελεί την πρώτη ύλη για το μπουκάλι που επιλέξαμε, και στο ανάλογο μπουκάλι κανένα μέχρι στιγμής ελαιόλαδο στον κόσμο δεν περιέχεται. Το Divinus εξαιρετικά αγνό παρθένο ελαιόλαδο θα κλείσει ερμητικά με ειδικό ξύλινο φελλό, που διασφαλίζει την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση του. Μια εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής αισθητικής ετικέτα, θα κάνει αναγνωρίσιμο το προϊόν μας σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και αν εκτεθεί. Μια αποκλειστικά ειδική ετικέτα θα αγκαλιάζει τον λαιμό του μπουκαλιού, η οποία δηλώνει και την μοναδικότητα του ελαιολάδου μας, αφού εκεί θα αναφέρονται τα πολύτιμα συστατικά που η Ευρωπαϊκή Οδηγία μας δίνει την δυνατότητα να αναγράφουμε.

Divinus το προϊόν Divinus και η συσκευασία. Η Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο έγραψε ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φ. Ντοστογιέφσκι. Όμως για όλους εκείνους που θα διαπιστώσουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα του ελαιολάδου μας, παρέχουμε την δυνατότητα συσκευασίας δώρου σε ειδικά κατασκευασμένη ξύλινη κασετίνα, από ειδικά επεξεργασμένο ξύλο που δεν υποδέχεται την παραμικρή φθορά και αλλοίωση με το πέρασμα του χρόνου.

Μια ανάλογη Divinus συσκευασία, τόσο καλαίσθητη, ειλικρινά πιστεύουμε ότι δεν θα κοσμεί μόνο το τραπέζι μας…

... ένα κυριολεκτικά δώρο ζωής.