πιστοποιηση

HEALTH PHILOSOPHY

Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο Divinus Health Philosophy δεν είναι απλά ένας εύγεστος χυμός του καρπού της ελιάς. Είναι ένα φυσικό φάρμακο που προσφέρει η Ελληνική Κρητική γη. Το συγκεκριμένο μας προϊόν διακρίνεται για την σπανιότητα του και προσφέρεται μόνον σε συσκευασία των 500 gr. και σε περιορισμένες ποσότητες. Η ανάλυση και πιστοποίηση του ελαιολάδου Divinus Health Philosophy απ’ το φαρμακευτικό τμήμα φυσικών προϊόντων του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιβεβαιώνει ότι ανήκει στην κατηγορία ελαιολάδων που προστατεύουν τα λιπίδια του αίματος απ’ το οξειδωτικό στρές με ημερήσια κατανάλωση 20 gr.

Το άθροισμα των πέντε βασικών συστατικών που ανιχνεύθηκαν στο ελαιόλαδο Divinus Health Philosophy υπερκαλύπτει την ποσότητα των 250 gr/kg που αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Οδηγία 432 / 16-05-2012 της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων (E.F.S.A) (European Food & Safety Authority).. H συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία επιτρέπει στα ελαιόλαδα που πληρούν τις προδιαγραφές να φέρουν στην συσκευασία τους συγκεκριμένη ετικέτα με τον Ισχυρισμό Υγείας ( Health Claim ).

Η συγκεκριμένη ετικέτα αποτελεί σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ένδειξη για την προστατευτική ιδιότητα που έχουν οι πολυφαινόλες για την ανθρώπινη υγεία. Από το 1888 οι Chaufford & Dupree χαρακτήρισαν το ελαιόλαδο που περιέχει συγκεκριμένη ποσότητα πολυφαινολών Φάρμακο, και συνιστούσαν μεγάλες ποσότητες ημερησίας κατανάλωσης 200 gr. – 300 gr. Η μελέτη του καθηγητή Beauchsmp του πανεπιστημίου της Philadelphia απέδειξε ότι το ελαιόλαδο που περιέχει ελαιοκανθάλη έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Λουϊζιάνα μελέτησαν την επίδραση της ελαιοκανθάλης σε εγκεφαλικά κύτταρα. Η ελαιοκανθάλη συνέβαλε στην αύξηση παραγωγής πρωτεϊνών και ενζύμων στον οργανισμό, που απομάκρυναν απ’ τον εγκέφαλο το β αμυλοειδές το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την νόσο αλτασχάϊμερ. Η μελέτη των επιστημόνων κατατέθηκε στο έγκυρο περιοδικό ACS Chemical Neuroscience. Το Divinus Health Philosophy αποτελεί ταυτόχρονα ελιξήριο ζωής, υγείας αλλά ομορφιάς, αφού συντελεί και στην ενυδάτωση, απολέπιση, λείανση και λάμψη της επιδερμίδας. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν 2.500 χρόνια ο μεγαλύτερος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων χαρακτήριζε το ελαιόλαδο, Πόνων Αρρωγή.